Ημερίδα, 21 Ιανουαρίου 2023

Ημερίδα: Δρ. Πέτρος Κόκκινος & Yoav Mazor

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Dr. Yoav Mazor & Δρ. Πέτρος Κόκκινος

ΧΩΡΟΣ: Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός

Dr. Yoav Mazor, Ορθοδοντικός, DMD, MSc

O Dr. Mazor, είναι Λέκτορας στην Ορθοδοντική του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Είναι υπεύθυνος του ορθοδοντικού προγράμματος στο κέντρο προηγμένης και συνεχούς οδοντιατρικής εκπαίδευσης, Plovdiv στην Βουλγαρία. Ακόμη είναι διεθνής ομιλητής Key Opinion leader, αποτελεί μέλος της ομάδας των ειδικών του GET concept international Group, τόσο σαν εγχώριος όσο και σαν διεθνής ομιλητής.

Ασκεί αποκλειστικά την Ορθοδοντική και από το 2020 είναι ιδιοκτήτης του MY 3D Bulgaria ψηφιακό εξατομικευμένο τρισδιάστατο σύστημα. Παράλληλα στο Νοσοκομείο Shiba έχει αναλάβει την διαχείριση περιστατικών ατόμων με ειδικές ανάγκες: (βλ. ορθογναθική χειρουργική, κρανιοπροσωπικές διαταραχές & σύνδρομα).

Επίσης, από το 2019 είναι επικεφαλής του ορθοδοντικού τμήματος για τον εταιρεία Clalit Smille που αριθμεί (100 Ορθοδοντικές κλινικές) Τέλος, είναι επαγγελματικός σύμβουλος Έρευνας & Ανάπτυξης στην R & D που αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και ανάπτυξη ορθοδοντικών προϊόντων.

«Η συσκευή Multi FA αποτελεί το επόμενο βήμα στη διόρθωση της δεύτερης και τρίτης τάξεως κατά Angle»

Οι σύγχρονες απόψεις και η κατανόηση των ανωμαλιών CL II & CL III ήταν ο θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την ανωμαλία διόρθωση, συμπεριλαμβανομένων και των ενηλίκων.

Η Συσκευή πολλαπλών λειτουργιών – Multi FA, είναι μια μοναδική συσκευή, που αναπτύχθηκε ειδικά για να ταιριάζει με αυτές τις νέες έννοιες, προσφέροντας όχι μόνο εύκολη και γρήγορη διόρθωση της ανωμαλίας, αλλά και διόρθωση άλλων συχνών καταστάσεων, όπως π.χ. άνοιγμα ή/και κλείσιμο χώρου.

Θεματολογία της διάλεξης είναι:

  • Επισκόπηση των υφιστάμενων εννοιών για τις ανωμαλίες CL II / CL III
  • Η κατανόηση των νέων προσεγγίσεων για τις ανωμαλίες των CL II / CL III
  • Περιγραφή της συσκευής και οι λειτουργίες της:

1. Διόρθωση Cl II & CL III

2. Η πολυ-τμηματική προσέγγιση – ο συνδυασμός διαφορετικών βημάτων της θεραπείας για καλύτερο έλεγχο

3. Άνοιγμα / ανάκτηση χώρου & κλείσιμο χώρου

  • Παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών

imerida 2023 01

Δρ. Πέτρος Κόκκινος, DDS, Ειδικός Ορθοδοντικός

Ο Δρ. Πέτρος Κόκκινος αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Αθηνών και ειδικεύθηκε στην ορθοδοντική στην οδοντιατρική σχολή του Louisiana State University (LSU) στη Νέα Ορλεάνη, στις ΗΠΑ. Αργότερα εξειδικεύθηκε στην κρανιογναθική ορθοδοντική και ιατρική σύγκλεισης των δοντιών στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με τον καθηγητή Sadao Sato.

Είναι επισκέπτης λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορθοδοντικής της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου LSU, ΗΠΑ.

Εξειδικεύεται: 1) Στη θεραπεία ασθενών με δυσλειτουργίες του κρανιογναθικού συμπλέγματος (πόνος και ήχοι στις κροταφογναθικές αρθρώσεις, περιορισμός στη διάνοιξη του στόματος, συχνοί πονοκέφαλοι, ημικρανίες, βούισμα στα αυτιά, χρόνιος αυχενικός πόνος κλπ)

2) Στη μη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρές σκελετικές δυσαρμονίες των οποίων η θεραπεία με την συμβατική ορθοδοντική θα γινόταν με ορθογναθική επέμβαση και 3) Στην πρόληψη και έγκαιρη διόρθωση σκελετικών δυσαρμονιών στα παιδιά ώστε μεγαλώνοντας να μη χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.

Είναι ένας από τους ιδρυτές του κέντρου «Kokkinos smile clinic», το οποίο εξειδικεύεται στην ορθοδοντική και στην παιδοδοντία.

Δίνει διαλέξεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

«Κρανιογναθική Ορθοδοντική και ιατρική σύγκλεισης των δοντιών»

Παρά την εκρηκτική εισαγωγή νέων τεχνικών και τεχνολογίας στην ορθοδοντική η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του κρανιογναθικού συστήματος αιωρείται μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων χωρίς να υπάρχει μια ξεκάθαρη μεθοδολογία που να τη θεραπεύει. Επίσης, η αντιμετώπιση των σκελετικών δυσαρμονιών (τάξη ΙΙ, ΙΙΙ, ασυμμετρίες) στους ενήλικες αντιμετωπίζεται είτε καμουφλάροντας το πρόβλημα με εξαγωγές δοντιών, είτε με ορθογναθική επέμβαση. Στη διάλεξη αυτή θα παρουσιαστεί μια διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση η οποία καθιστά την ειδικότητα μας την μοναδική που μπορεί να θεραπεύει όλες τις δυσλειτουργίες (νευρομυϊκές διαταραχές, μετατοπίσεις δίσκου με επαναφορά,

μετατοπίσεις δίσκου χωρίς επαναφορά, εκφυλιστική νόσος των ΚΓΔ) και τις σκελετικές δυσαρμονίες χωρίς χειρουργική επέμβαση και εξαγωγές δοντιών. Θα παρατεθούν η διαγνωστική μεθοδολογία και οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η θεραπευτική αυτή προσέγγιση ενώ θα παρουσιαστούν κλινικά περιστατικά όλων των κατηγοριών.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

08:30 – 09.00 Εγγραφές

Dr. Yoav Mazor

09.00 – 10.15 «Η συσκευή Multi FA αποτελεί το επόμενο βήμα στη διόρθωση της δεύτερης

& τρίτης τάξεως κατά Angle»

10.15 – 10.30 Διάλειμμα *

10.30 – 12.00 «Η συσκευή Multi FA αποτελεί το επόμενο βήμα στη διόρθωση της δεύτερης

και τρίτης τάξεως κατά Angle» - Dr. Yoav Mazor

12.00 – 13.00 «Κρανιογναθική ορθοδοντική & ιατρική σύγκλεισης των δοντιών»

Δρ. Πέτρος Κόκκινος

13.00 – 13.45 Ελαφρύ γεύμα – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

13.45 – 15.45 «Κρανιογναθική ορθοδοντική & ιατρική σύγκλεισης των δοντιών»

Δρ. Πέτρος Κόκκινος

15.45 – Συζήτηση

* θα υπάρχει πρόσβαση στα ροφήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων

 

xorigia imeridas 2023