Ημερίδα 7.11.2015 Lars Cristensen

Ημερίδα 7.11.2015 Lars Cristensen

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Δρ Lars Rosén Christensen, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ Lars Rosén Christensen
ΘΕΜΑ: «Αισθητικές λύσεις: η οδός προς την απόλυτη διαφοροποίηση»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Royal Olympic»
ΕΓΓΡΑΦΗ:
Μέλη, μη μέλη Σπουδαστές
€ 10 Ελεύθερη είσοδος

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δρ Christensen αποφοίτησε από Royal Dental College της Κοπεγχάγης Δανία το 1990. Έλαβε το διδακτορικό το 1993 από το Τμήμα Ορθοδοντικής και το Τμήμα Ιατρικής Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Μετά από τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Νοσοκομείο Guy’s και St. Thomas, απέκτησε τον τίτλο MSc. στην Ορθοδοντική και έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου.
Ο Δρ Christensen διαθέτει ιδιωτική κλινική στην Οξφόρδη, Η.Β.. Είναι Επίτιμος Καθηγητής της Κλινικής του UCL Eastman Dental Institute του Λονδίνου.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε ψηφιακές εφαρμογές στην κλινική πράξη, σύγχρονα υλικά συγκόλλησης, τεχνικές της θεραπείας ΜΒΤ, θεραπεία ενηλίκων και θεραπεία με αισθητικές λύσεις. Ο ίδιος χρησιμοποιεί τη θεραπεία της τεχνικής MBT από το 1997, χρονολογία που η συγκεκριμένη τεχνική έκανε την εμφάνιση της στην Ορθοδοντική.
Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν πτυχές εξέλιξης της ανάπτυξης των δοντιών, της ανατομίας, καθώς και συγκόλλησης και ορθοδοντικών τεχνικών γενικότερα.
Ο Δρ Christensen έχει δώσει διαλέξεις στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη καθώς και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Είναι ευρέως γνωστός, αφού οι διαλέξεις του ξεπερνούν τις 300 σε διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος της Βρετανικής, Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας, της Βρετανικής Κοινότητας Γλωσσικής Ορθοδοντικής, καθώς και μέλος της Κοινότητας της Νότιας Καλιφόρνιας, συστατικού μέλους της Κοινότητας του Edward H Angle.

Αισθητική Ορθοδοντική ενηλίκων
Το ποσοστό των ενηλίκων που αναζητά ορθοδοντική θεραπεία αυξάνεται όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους ενήλικες ασθενείς να έχουν αυξημένες απαιτήσεις για αισθητικές λύσεις θεραπείας.
Στο παρόν σεμινάριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά κλινικά περιστατικά, όπου θα τονιστούν οι διαφορές της ορθοδοντικής θεραπείας σε ενήλικες και εφήβους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλύψει την αρχική εκτίμηση και διαχείριση των προσδοκιών, το σχέδιο θεραπείας, τις ιδανικές και τις συμβιβαστικές λύσεις και τη θεραπεία camouflage, με ιδιαίτερη έμφαση στη αισθητική.
Ο Δρ. Christensen θα διερευνήσει τεχνικές βελτίωσης από την αρχική επίσκεψη – συζήτηση, έως τη συμφωνία και συναίνεση του ασθενή, με αποκλειστικό επίκεντρο την ικανοποίηση του ασθενή μετά το πέρας της θεραπείας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διάλεξης, θα παρουσιαστούν παραδείγματα κλινικών περιπτώσεων, που θα τονίσουν τις διαφορετικές πτυχές που είναι σημαντικές στην θεραπεία ενηλίκων και στην αισθητική ορθοδοντική - περιλαμβάνεται κλινική ανασκόπηση της χρήσης κεραμικών αγκίστρων και των νέων εξελίξεων στα προϊόντα συγκόλλησης. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση των γλωσσικών συστημάτων με κλινικά περιστατικά, καθώς και σύγκριση της διαχείρισης μεταξύ των διαφορετικών τύπων γλωσσικών αγκίστρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
9.00-09.30 Εγγραφές – Kαφές
9.30-11.00 «Ξεκινώντας έχοντας σχεδιάσει το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας».
11.00-11.30 Διάλειμμα καφέ
11.30-13.30 «Αισθητικές επιλογές θεραπείας - παρουσίαση κλινικών περιστατικών»
13.30-14.30 Ελαφρύ γεύμα
14.30-16.00 «Ιδανική λύση έναντι συμβιβαστικής λύσης – Έναρξη, πρόοδος & πέρας της θεραπείας»
16.00-16:30 Ερωτήσεις & Απαντήσεις / Συζήτηση.