Ημερίδα 06.02.2011 Becker & Chaushu

Ημερίδα 06.02.2011 Becker & Chaushu

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Δρ Adrian Becker & Δρ Stella Chaushu, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Δρ Adrian Becker & Δρ Stella Chaushu
ΘΕΜΑ: «Ορθοδοντική αντιμετώπιση έγκλειστων δοντιών»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΗ:
Μέλη Ε.Ο.Γ.Μ.Ε., Υποψήφια μέλη, Φοιτητές Μη μέλη
Ελεύθερη είσοδος 70 €

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δρ Adrian Becker είναι ομότιμος Αν. Καθηγητής στο Ορθοδοντικό τμήμα της Hadassah Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Hebrew, Ισραήλ.
Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η ορθοδοντική αντιμετώπιση των εγκλείστων δοντιών», το οποίο ήδη βρίσκεται στην 2η του έκδοση, ενώ έχει συμμετάσχει με κεφάλαια σε άλλα έξι συγγράμματα.
Τον Οκτώβριο του 2010 ήταν ο υπεύθυνος έκδοσης του Seminars in Orthodontics με θέμα τα έγκλειστα δόντια. Έχει δημοσιεύσει 130 εργασίες στα πιο γνωστά διεθνή ορθοδοντικά περιοδικά. Ανήκει στην επιστημονική επιτροπή εκδόσεων των ορθοδοντικών περιοδικών, όπως το American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, Angle Orthodontist, Seminars in Orthodontics, Journal of Clinical Orthodontics, World Journal of Orthodontics and Craniofacial Research, Progress in Orthodontics (το επίσημο έντυπο του SIDO, Societa Italiana di Ortodonzia). Διετέλεσε πρόεδρος του VII Συμποσίου με θέμα την Οδοντοπροσωπική ανάπτυξη και Λειτουργία, που έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ το 1998. Από το 2005 είναι Keith Godfrey επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Αυστραλία.
Το 2006 ήταν κύριος ομιλητής στην ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Cecil Steiner, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, Η.Π.Α.
Επίσης, είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε ορθοδοντικά συνέδρια των Η.Π.Α., Ιρλανδίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Δανίας, Ελλάδας, Αυστραλίας, Αυστρίας, Κύπρου, Ελβετίας και Γερμανίας ενώ παρουσιάζει διεθνώς σεμινάρια μιας ή και δύο ημερών σχετικά με την αντιμετώπιση εγκλείστων δοντιών αλλά και στην παροχή ορθοδοντικής θεραπείας σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Δρ Stella Chaushu είναι Αν. Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ορθοδοντικού τμήματος του Πανεπιστημίου Hebrew στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. Είναι υπεύθυνη προγράμματος για την ορθοδοντική ενηλίκων, την θεραπεία εγκλείστων δοντιών και την ορθοδοντική θεραπεία παιδιών με ειδικές ανάγκες. Τα αποτελέσματα των κλινικών και ερευνητικών της μελετών έχουν δημοσιευθεί σε άνω των 70 άρθρων σε διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά και σε 6 κεφάλαια βιβλίων.
Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του A.J.O.D.O. και κριτής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών. Τέλος, είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ορθοδοντικά συνέδρια των Η.Π.Α., Ιρλανδίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Δανίας, Ελλάδας, Αυστραλίας, Αυστρίας, Κύπρου, Ελβετίας και Γερμανίας.

Ορθοδοντική αντιμετώπιση εγκλείστων δοντιών
Οι ορθοδοντικοί δύνανται να επιτύχουν τη διευθέτηση των δοντιών στα τόξα και να εξασφαλίσουν λειτουργική σύγκλειση και αισθητικά ευχάριστα χαμόγελα. Αυτό δημιουργεί στον κλινικό αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις θεραπευτικές του πρακτικές. Οι απαιτήσεις αλλάζουν και η αβεβαιότητα είναι αναπόφευκτη, όταν διαπιστώνεται ένα έγκλειστο δόντι στο ορθοπαντομογράφημα.
Στο παρόν σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι παράγοντες της θεραπευτικής προσέγγισης των εγκλείστων δοντιών: αιτιολογία, διάγνωση, σχέδιο θεραπείας, διάφορες χειρουργικές τεχνικές αποκάλυψης, εμβιομηχανική, μακροχρόνια πρόβλεψη σταθερότητας αποτελέσματος. Εξάλλου, σημασία θα δοθεί στην ανεύρεση της αιτίας της αποτυχίας ενός δοντιού να ανατείλει, δηλαδή στην παθολογία. Οι πιο συχνές εγκλείσεις αφορούν τους άνω κυνόδοντες, άνω τομείς, μόνιμους γομφίους αλλά και τους προγομφίους στην άνω και κάτω γνάθο.
Επιτυχής θεωρείται η θεραπευτική προσπάθεια, όταν το έγκλειστο δόντι διευθετηθεί στο οδοντικό τόξο, ευθυγραμμιστεί με τα παρακείμενα δόντια και όταν δεν μπορεί να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα του φραγμού.

Ωρολόγιο πρόγραμμα
08.00 - 09.00: Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.
09.00 - 17.00: Αρχαιρεσίες
09.00 - 09.10: Εισαγωγή – στόχοι σεμιναρίου
09.10 - 09.50: Διάγνωση της ακριβούς θέσης των εγκλείστων δοντιών
09.50 - 11.20: Έγκλειστοι τομείς & βασικές αρχές χειρουργικής αντιμετώπισης
11.20 - 11.50: Διάλλειμα για καφέ
11.50 - 13.50: Έγκλειστοι κυνόδοντες, χειρουργική αποκάλυψη & συνεργασία ειδικοτήτων
13.50 - 14.40: Διάλλειμα για γεύμα
14.40 - 16.40: Αποτυχίες κατά την έλξη εγκλείστων κυνοδόντων και αντιμετώπισή τους
16.40 - 17.00: Συζήτηση