Ημερίδα 24.1.2016 ΕΟΓΜΕ-ΕΛ.Ε.Γ.Ο

Ημερίδα 24.1.2016 ΕΟΓΜΕ-ΕΛ.Ε.Γ.Ο

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016
ΘΕΜΑ: «Γλωσσική Ορθοδοντική & οι δυνατότητες της»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Holliday Inn» Αττικής Οδού
ΕΓΓΡΑΦΗ: 10€

Ομιλητής: Χρήστος Λέφας

Βιογραφικό Σημείωμα
2012-2014 Πανεπιστημιακό δίπλωμα Γλωσσικής Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο Paris V, (υπεύθυνος μεταπτυχιακού Dr Alain Decker)
2008 Σεμινάριο στην Αριζονα Tucson στο Τweed Fondation
2000-2003 Δίπλωμα Ορθοδοντικης στο Πανεπιστήμιο της Βourgogne. Σημερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Αγρίνιο και τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με ιδιωτικό Ορθοδοντικο ιατρείο στην Γαλλία.
Θέμα: «Η γλωσσική ορθοδοντική στο πέρασμα του χρόνου»
Η πρόοδος της γλωσσικής τεχνικής δεν ήταν εύκολη. Την αρχική περίοδο ευφορίας την διαδέχτηκε μια περίοδο απογοήτευσης και σοβαρών προβλημάτων όσον αφορά την γλωσσική τεχνική. Κάποιοι ορθοδοντικοί όμως πιστεψαν αυτήν την τεχνική και την ανέπτυξαν χαριν στην επιμονή τους και την ιδιοφυια τους. Τα αποτελέσματα σήμερα ειναι εφάμιλλα της προστομιακής τεχνικής μετά απο εκπαίδευση στην γλωσσική τεχνική.
Η ανάπτυξη αυτης της τεχνικής οφείλεται:
-Στην ιδέα του γλωσσικού αγκυλιου
-Στα στάδια του εργαστηρίου: τοποθέτηση του αγκυλίου στο εκμαγείο, στην φύση των πληροφοριών που μεταφέρονται στα δόντια, η μεταφορά στο στομα του ασθενή.

Ομιλητής: Ηλίας Καθοπούλης

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Ορθοδοντικός Ηλίας Μ. Καθοπούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κάλυμνο. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1986 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, όπου έλαβε την ειδικότητα και το Master στην Ορθοδοντική το 1989. Από τότε εργάζεται στη Ρόδο προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών του νομού μας. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις του σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μετά από πολυετή εξειδικευμένη εκπαίδευση στο εξωτερικό ήταν από τους πρώτους ορθοδοντικούς στην Ελλάδα που εφάρμοσε την γλωσσική ορθοδοντική.
Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, βιβλία και περιοδικά.
Θέμα: «Μικροεμφυτεύματα και γλωσσική ορθοδοντική. Ποιά, πότε, που»
Για πολλές δεκαετίες η συνεργασία του ασθενούς ήταν καθοριστική. Οι ασθενείς καθόριζαν σε ένα μεγάλο μέρος το ποσοστό της επιτυχίας και το αποτέλεσμα της θεραπείας.
Η εξέλιξη των μικροεμφυτευμάτων συνέβαλε στην αντιμετώπιση και των πιο δύσκολων κλινικά περιπτώσεων, χωρίς την ανάγκη της απόλυτης συνεργασίας του ασθενούς. Θα παρουσιαστεί η χρήση των μικροεμφυτευμάτων στη Γλωσσική Ορθοδοντική και η εφαρμογή των δυνάμεων όσων αφορά το προσθοπίσθιο επίπεδο, το εγκάρσιο επίπεδο, το οβελιαίο επίπεδο, τον έλεγχο ασυμμετριών και τη ναρθηκοποίηση ορθογναθικών περιστατικών.

Ομιλητής: Στέφανος Καρακουσόγλου

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Στέφανος Καρακουσόγλου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Loyola University of Chicago από όπου πήρε την ειδικότητα του ορθοδοντικού και τον τίτλο Master of Science. Από το 1982 εξασκεί αποκλειστικά ορθοδοντική στο ιδιωτικό του ιατρείο με ειδικό ενδιαφέρον για τα συστήματα γλωσσικής ορθοδοντικής από το 2000.
Θέμα: «Βήμα προς βήμα η θεραπεία με γλωσσικούς μηχανισμούς. Απλοποίηση των διαδικασιών για μέγιστη προβλεψιμότητα και ακρίβεια»
Στην παρουσίαση θα αναφερθούμε στις διαδικασίες και την εξέλιξη της θεραπείας ενός έντονου ορθοδοντικού προβλήματος. Παράλληλα, με αναφορές σε άλλα περιστατικά θα συζητήσουμε διάφορες πρακτικές λύσεις των δυσκολιών της τεχνικής.

Ομιλητής: Παναγιώτης Καναρέλης

Βιογραφικό Σημείωμα
Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (1987), πραγματοποίησε την ειδικότητά της Ορθοδοντικής στο Παρίσι (1988-1992) και της Γλωσσικής Ορθοδοντικής στο Paris V (2000-2002). Καθηγητής εφαρμογών στην Ορθοδοντική στο ΤΕΙ Αθηνών (1994-2008)
Instructor στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα γλωσσικής ορθοδοντικής από το 2003 έως σήμερα στο Paris V Γαλλίας και καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορθοδοντικής στη Σαραγόσα Ισπανίας. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Γλωσσικής Ορθοδοντικής Εταιρίας (ESLO 2014-2016). Τα ενδιαφέροντά του προσανατολίζονται στην κατασκευή γλωσσικών αυτόδετων αγκυλίων, κατέχοντας πολλές πατέντες. Έχει λάβει διακρίσεις σε συνέδρια γλωσσικής ορθοδοντικής (1ο βραβείο ESLO Βαρκελώνη 2004, 1ο βραβείο ESLO Κάννες 2008, 1ο βραβείο ESLO 2014). Από το 2012 διατηρεί δύο ορθοδοντικά ιατρεία στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Προσκεκλημένος ομιλητής από πολλές επιστημονικές εταιρίες, παρέχει διήμερα σεμινάρια πιστοποίησης «hands-on typodont» στη γλωσσική ορθοδοντική στη Γαλλία.

Θέμα: «Γλωσσική Ορθοδοντική: Τέχνη, διαρκής πρόκληση»
Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από τους ενήλικες ασθενείς για ορθοδοντική, στρέφει τον ειδικό να προσφέρει αισθητικότερους τρόπους θεραπείας. Είναι η γλωσσική τεχνική το ίδιο αποτελεσματική με την προστομιακή;
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά τον ορθοδοντικό για μια ελεγχόμενη από την αρχή ως το τέλος θεραπεία;
Ποια είναι τα σημαντικά θεραπευτικά στάδια της γλωσσικής ορθοδοντικής;
Μέσα από μια διαδρομή 25 χρόνων εμπειρίας, με την επίδειξη θεραπευμένων περιστατικών, θα γίνει μια προσπάθεια να απαντηθούν όλες αυτές οι ερωτήσεις.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
9.15-9.30 Έναρξη - Χαιρετισμοί
9.30-10.00 Χρήστος Λέφας
«Η γλωσσική ορθοδοντική στο πέρασμα του χρόνου»
10.30-11.00 Ηλίας Καθοπούλης
«Μικροεμφυτεύματα και γλωσσική ορθοδοντική. Ποια, πότε, που»
11.00-11.30 Διάλειμμα:
11.30-12.30 Στέφανος Καρακουσόγλου
«Βήμα προς βήμα η θεραπεία με γλωσσικούς μηχανισμούς. Απλοποίηση των διαδικασιών για μέγιστη προβλεψιμότητα και ακρίβεια»
12.30-13.30 Παναγιώτης Καναρέλης
«Γλωσσική Ορθοδοντική: Τέχνη, διαρκής πρόκληση»
13.00-14.00 Συζήτηση