Ημερίδα 19.11.2011 Επαγγελματική

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Ημερίδα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: « Συμβουλές επιβίωσης του Ορθοδοντικού στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό και οικονομικό περιβάλλον»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Holiday Inn», Αττική Οδός
Γενική είσοδος: 20 €

Ομιλήτρια: Ελίνα Π. Καραγιαννάκου, MA, CCC-SLP Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ελίνα Καραγιαννάκου σπούδασε Επιστήμες Λόγου και Ακοής στο Ohio State University, ΗΠΑ όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Παθολογίες Λόγου και Ομιλίας με κατεύθυνση στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πρώιμη Παρέμβαση και στον Αυτισμό στην κλινική Douglas Thom, Μασαχουσέτης ΗΠΑ. Από το 2008 εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στις κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες και στα παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή.
Θέμα: Λογοθεραπεία και Ορθοδοντική: μια ωφέλιμη συνεργασία
Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και την αποκατάσταση διαταραχών επικοινωνίας (λόγου, ομιλίας, φωνής) καθώς και μάσησης και κατάποσης σε παιδιά και σε ενήλικες. Η επιστήμη της λογοθεραπείας βρίσκει σύγχρονες εφαρμογές σε πολλαπλούς τομείς και ορισμένοι από τους οποίους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ορθοδοντική επιστήμη. Σε αυτήν την ομιλία θα εξετάσουμε το ρόλο του λογοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα και την αμφίδρομη σχέση της λογοθεραπείας και της ορθοδοντικής θεραπείας. Η σωστή συνεργασία των θεραπευτών μπορεί να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα στη θεραπεία και να εγγυηθεί τα μακροχρόνια αποτελέσματά της.

Ομιλητής Ιωάννης Κλοκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος PRO Bank

Βιογραφικό Σημείωμα
Διευθύνων Σύμβουλος της Probank Leasing AE και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (ΕΕΕΧΜ)
Ο κ. Κλοκίδης έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στην Αγγλία και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα τα τελευταία 28 χρόνια σε ξένες και Ελληνικές Τράπεζες. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα από την Αγροτική Τράπεζα και στην συνέχεια στη Credit Lyonnais Leasing ως Δ/της Ανάπτυξης εργασιών καθώς και στην στην ΕΘΝΙΚΗ Leasing. Κατόπιν στην BNP Paribas, και στη συνέχεια στην ABN-AMRO Bank ως Δ/νων Σύμβουλος Leasing και ομοίως στην Aspis Leasing πριν αναλάβει το 2010 Δ/νων Σύμβουλος στην Probank leasing AE. Είναι πρόεδρος της ΕΕΕΧΜ από το 2007.
Θέμα: Η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος χειροτερεύει τελευταία μέσω μεγαλύτερης ύφεσης και μειώσεων μισθών αντί να προσαρμόζεται προς το καλύτερο μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων στην παραγωγή.
Σε μια πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, ελήφθη υπόψη ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι το 2030, ώστε να καταστεί δυνατόν η ανάλυση να συμπεριλάβει και τις χρηματοοικονομικές επιπτώσεις και τις μακροχρόνιες δυναμικές μιας μελλοντικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Η ανάλυση έδειξε ότι το χρέος ενώ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθ' όλη την διάρκεια του προβλεπόμενου ορίζοντα, θα αρχίσει να μειώνεται με έναν αργό ρυθμό εάν και μόνο εάν, βοηθηθεί από χαμηλά επίπεδα επιτοκίων και αυτή η πτωτική τροχιά δεν επηρεασθεί και από άλλους παράγοντες.
Για να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, θα απαιτηθεί ένας φιλόδοξος συνδυασμός μέτρων. Τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα (PSI). Ακόμη και με μεγαλύτερο PSI “κούρεμα”, πάλι θα απαιτούνται μεγαλύτερα μέτρα στο δημόσιο τομέα για πολύ μεγάλη περίοδο. Η τελική βιωσιμότητα του χρέους θα εξαρτηθεί μόνο από τη δέσμευση του δημοσίου τομέα ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο για μείωση και εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας.

Ομιλητής: Γιώργος Ρωμανιάς
Θέμα: Οι εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Οδοντιάτρων

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και με πλούσιο ερευνητικό & συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει διατελέσει Διευθυντής ή Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία. Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση (Κ.Α.) που έχουν οργανώσει, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί. Έχει συμμετάσχει επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό ημερίδων και συνεδρίων, σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα Κ.Α. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ προσφέρει τις συναφείς υπηρεσίες του στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ομιλητής: Λάμπρος Αντωνίου, Δικηγόρος

Βιογραφικό Σημείωμα
O Λάμπρος Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα του Ν. Καρδίτσας και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών και των οργάνων διοίκησης της Σχολής.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος Αξιωματικός ενώ διετέλεσε ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων και διευθυντής σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού «Κοινωνία των Νομικών».
Είναι Νομικός Σύμβουλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής από το 1996, ενώ ως Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο ασχολείται κυρίως με το Αστικό κι Εμπορικό Δίκαιο.
Έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και επαγγελματικές ημερίδες.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Θέμα: Η άσκηση της Οδοντιατρικής υπό το πρίσμα των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων
• «Απελευθέρωση» Οδοντιατρικού επαγγέλματος (Οδοντιατρικές Εταιρείες)
• Εμφάνιση στα Μ.Μ.Ε. και στο διαδίκτυο
• Ευθύνη Οδοντιάτρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Ομιλητής: Μανούσος Ντουκάκης, Φοροτεχνικός
Θέμα: Οι φορολογικοί έλεγχοι & οι νέες έκτακτες εισφορές

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Μανούσος Ντουκάκης γεννήθηκε το 1946 στα Χανιά της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εμπορικής (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αγγλία και έχει παρακολουθήσει στις Βρυξέλλες σεμινάρια φορολογίας με ειδίκευση σε φορολογικά θέματα.
Είναι Αντιπρόεδρος στο «Συνήγορο του Φορολογούμενου», Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Ελλάδος (Π.Ε.Φ.Ε.), εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας πλέον των 20 ετών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοροτεχνών (E.F.E.) ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Α.) και της Ένωσης Φοροτεχνών Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.). Ανήκει στους ιδρυτές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., του σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» και συμμετέχει σε πολλά κοινωφελή σωματεία. Διατελεί φορολογικός σύμβουλος σε πολλές Εταιρείες πανελλαδικά και έχει συμμετάσχει πολλάκις ως εισηγητής για φορολογικά θέματα σε Ενώσεις Λογιστών, Επιμελητήρια και Δήμους. Τέλος, διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο στην Αθήνα.

Ωρολόγιο πρόγραμμα:
08.30 – 09.00: Εγγραφές
09.00 – 09.10: Εισήγηση συντονιστή Β. Σταθόπουλου – ανάλυση προγράμματος
09.10 – 09.50: Καραγιαννάκου Ελίνα
Λογοθεραπεία και Ορθοδοντική: μια ωφέλιμη συνεργασία
09.50 – 10.30: Κλοκίδης Ιωάννης
Η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους
10.30 – 11.10: Ρωμανιάς Γεώργιος
Οι εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Οδοντιάτρων
11.10 – 11.30: Ερωτήσεις - συζήτηση
11.30 – 12.00: Διάλλειμα για καφέ
12.00 – 12.40: Αντωνίου Λάμπρος
Η άσκηση της Οδοντιατρικής υπό το πρίσμα των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων
12.40 – 13.30: Ντουκάκης Μανούσος & Κρίγκας Χρήστος
Οι φορολογικοί έλεγχοι & οι νέες έκτακτες εισφορές
13.30 – 14.00: Ερωτήσεις - συζήτηση
14.00 – 14.15: Σταθόπουλος Βασίλης
Συμπεράσματα ημερίδας – ανακοινώσεις - συζήτηση