Αρχική arrow 2009 arrow 30 Μαΐου 2009: Σεμινάριο Tim Clayton, Δρ. Steve Chadwick, Δρ. Kevin Young

30 Μαΐου 2009: Σεμινάριο Tim Clayton, Δρ. Steve Chadwick, Δρ. Kevin Young

Πανοραμική άποψη
αίθουσας σεμιναρίου
Απονομή
αναμνηστικής πλακέτας
σε ομιλητή
Tim Clayton
Απονομή
αναμνηστικής πλακέτας
σε ομιλητή
Δρ Steve Chadwick
Απονομή
αναμνηστικής πλακέτας
σε ομιλητή
Δρ Kevin Young

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Tim Clayton, Δρ Steve Chadwick, Δρ Kevin Young
Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Tim Clayton, Δρ Steve Chadwick, Δρ Kevin Young
ΘΕΜΑΤΑ:
Αξιολόγηση ορθοδοντικής βιβλιογραφίας
Εφαρμογή και φιλοσοφία της τεχνικής ΜΒΤ με αυτόδετα άγκιστρα
Μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Holiday Inn - Attica Avenue
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

Βιογραφικό Σημείωμα Tim Clayton
Ο Tim Clayton κατέχει την θέση του Senior Lecturer στη Βιοστατιστική στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM). Έχει ασχοληθεί συστηματικά και επί σειρά ετών με τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και στατιστική ανάλυση πολλών κλινικών μελετών στο χώρο της ιατρικής. Έχει δημοσιεύσει περίπου 50 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει 8 κεφάλαια στο βιβλίο Clinical Trials Explained: A Practical Guide to Design, Analysis and Reporting. (2006) Remedica - London. Ο Tim Clayton έχει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία των κλινικών μελετών και στην ανάλυση επιδημιολογικών μελετών για μεταπτυχιακούς φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, είναι εξεταστής και μέλος της επιτροπής διδασκαλίας για τον τίτλο του Μaster στην Βιοστατιστική και Επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει συγγράψει μεγάλο μέρος των σημειώσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μaster στις Κλινικές Μελέτες και είναι ο κύριος διοργανωτής των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το LSHTM για κλινικούς, εκδότες επιστημονικών περιοδικών και υγειονομικές αρχές.

Σχεδίαση κλινικών μελετών και ανάλυση δημοσιευμένης επιστημονικής βιβλιογραφίας στην Ορθοδοντική
Σε πολλούς τομείς της Υγειονομικής περίθαλψης, οι ιατροί, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην υγεία και οι ασθενείς απαιτούν να τους παρέχονται πληροφορίες υψηλής ποιότητας ώστε να επιλέξουν τη σωστή ιατρική παρέμβαση-υπηρεσία. Είναι όμως αρκετά δύσκολο, από τις δημοσιευμένες μελέτες, να γίνει διάκριση μεταξύ αξιόπιστης ή μη αξιόπιστης πληροφορίας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της ιατρικής παρέμβασης. Υπάρχει μια ευρεία διαβάθμιση στο βαθμό αξιοπιστίας των δημοσιεύσεων που ξεκινάει από την ανέκδοτη πληροφορία και τις μη πειραματικές επιδημιολογικές μελέτες ως τις τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες, ενώ τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων ερευνητικών σχεδιασμών δεν είναι πάντα κατανοητά. Στις κλινικές μελέτες τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων συγκρίνονται μεταξύ τους κατανέμοντας ασθενείς "τυχαία" στις διάφορες παρεμβάσεις και κατ' αυτό τον τρόπο καταλήγουμε σε αποτελέσματα τα οποία θεωρούνται "δίκαια" και "αμερόληπτα" (unbiased). Σε μερικούς κλάδους της ιατρικής, όπως η Καρδιολογία, οι τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες (RCTs) έχουν καθιερωθεί και τα αποτελέσματά τους χρησιμοποιούνται στην κλινική πράξη. Στις περισσότερες ειδικότητες οι RCTs χρησιμοποιούνται ελάχιστα ή καθόλου. Η ομιλία του θα παρουσιάσει τα προβλήματα των μη πειραματικών προοπτικών και αναδρομικών (observational prospective and retrospective studies) μελετών στην Ορθοδοντική έρευνα και πως μπορούν να ξεπεραστούν με την αξιοποίηση καλά σχεδιασμένων.

Βιογραφικό Δρ Steve Chadwick
Ο Δρ Chadwick αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Liverpool το 1987, απέκτησε την ειδικότητα της ορθοδοντικής από το Royal College of Surgeons του Λονδίνου το 1994 καθώς και τους ακαδημαϊκούς τίτλους MSc από το Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne, FDS RCS (Edin), MA University of Lancaster. Ο Δρ Chadwick είναι Επιμελητής Ορθοδοντικής στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας της Κομητείας του Chester, είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Manchester και εξεταστής για την ειδικότητα της Ορθοδοντικήςστο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο. Είναι μέλος της Βρετανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας και του W.F.O. Ο Δρ Chadwick έχει δημοσιεύσει εκτενώς για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη θεραπεία με λειτουργικά μηχανήματα, την εμβιομηχανική ανάλυση του συστήματος MΒT, την ορθογναθική χειρουργική και τους αυτοαδροποιούμενους συγκολλητικούς παράγοντες.

Εφαρμογή και φιλοσοφία της τεχνικής ΜΒΤ με αυτόδετα άγκιστρα
Τα θέματα που θα καλυφθούν αφορούν το συνδυασμό χρήσης λειτουργικών συσκευών και ακινήτων ορθοδοντικών μηχανισμών με βάση την χρησιμότητα της τεχνικής ΜΒΤ. Επίσης, θα συζητηθούν τα συστήματα Smartclip και Clarity SL χαμηλής τριβής σε σχέση με τη φιλοσοφία της ΜΒΤ καθώς και την εφαρμογή της ΜΒΤ τεχνικής στις ορθογναθικές περιπτώσεις, όπου θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές αλλαγές στο πρόσωπο και στην οδοντική σύγκλειση. Τέλος, θα γίνει αναφορά στα μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούμενα σε συνδυασμό με την τεχνική ΜΒΤ.

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Kevin Young
O Δρ Young έλαβε το πτυχίο της Oδοντιατρικής τον Δεκέμβριο του 1990 από το Πανεπιστήμιο του Liverpool, ενώ το 1993 έλαβε την υποειδικότητα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας. Τον Ιούλιο του 1999 έλαβε το Bachelor of Medicine and Surgery με διάκριση. To 2004 έγινε μέλος στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας ενώ το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έλαβε το Master από το Πανεπιστήμιο του Liverpool. Ο Δρ Young έχει διακριθεί το 1990 με το βραβείο Γναθοχειρουργικής και το 1997 με το βραβείο J. Hill Abram. Εργάστηκε από το 1992 έως το 2001 στα τμήματα της Γναθοχειρουργικής και Παιδοδοντίας σε διάφορα Νοσοκομεία του Liverpool. Από το 2001 έως το 2004, ειδικεύθηκε στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, ενώ έως σήμερα εργάζεται ως επιμελητής Ορθοδοντικής. Ο Δρ Young έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα ενώ έχει δώσει αρκετές διαλέξεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά τα Imaging Modalities, τα μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα, τις ψυχολογικές επιπτώσεις από τραύμα μέσου τριτημορίου και τη λειτουργική συσκευή Twin Block. Παράλληλα, διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα των Senior House
Officers, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ορθοδοντικής και Γναθοχειρουργικής του Πανεπιστημίου του Liverpool, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα
Ο Δρ Young κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θα καλύψει τα
παρακάτω θέματα:
• Εισαγωγή στις συσκευές προσωρινής στήριξης (TAD)
• Ενδείξεις χρήσης μίνι ορθοδοντικών εμφυτευμάτων σε περιπτώσεις μέγιστης στήριξης
• Παράγοντες αξιολόγησης των μίνι ορθοδοντικών εμφυτευμάτων
• Τοποθέτηση ορθοδοντικών εμφυτεύματων
Τα παραπάνω θα τεκμηριωθούν με αναφορά σε θεραπευμένες περιπτώσεις όπου τα μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα έχουν χρησιμοποιηθεί για:
• Άπω μετακίνηση γομφίων
• Ενίσχυση στήριξης στην οπίσθια περιοχή των οδοντικών τόξων
• Διόρθωση οδοντικών μέσων γραμμών
• Διόρθωση πρόσθιας χασμοδοντίας

Ωρολόγιο πρόγραμμα
8.30- 9.00: Εγγραφές
9.00-11.00: Tim Clayton
Σχεδίαση κλινικών μελετών και ανάλυση δημοσιευμένης επιστημονικής βιβλιογραφίας στην Ορθοδοντική
11.00-11.30: Διάλλειμα - Καφέ
11.30-13.30: Δρ Steve Chadwick
Εφαρμογή και φιλοσοφία της τεχνικής ΜΒΤ με αυτόδετα άγκιστρα
13.30-14.30: Διάλλειμα - Ελαφρύ γεύμα
14.30-16.30: Δρ Kevin Young
Μίνι Ορθοδοντικά εμφυτεύματα
16.30- Συζήτηση


sectionimg

ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2017 1986

Σύνδεση Χρήστη