Αρχική arrow ► ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ arrow • Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος

08. Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος

 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου από 1-1-1999 επέρχονται ορισμένες αλλαγές στα ισχύοντα για την ορθοδοντική θεραπεία. Συγκεκριμένα:
Η ορθοδοντική θεραπεία εγκρίνεται και θα πληρώνεται μόνο σε παιδιά άνω των 9 ετών και μόνο μία φορά. Περιπτώσεις κάτω των 9 ετών, θα εξετάζονται από τον ελεγκτή οδοντίατρο του ΤΥΠΕΤ ο οποίος θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει το αίτημα των ασφαλισμένων.
Ο έλεγχος για την έγκριση της προτεινόμενης ορθοδοντικής θεραπείας, θα γίνεται από τους οδοντιάτρους του ΤΥΠΕΤ και θα γίνεται σε 3 φάσεις:
• Προέλεγχος πριν την αρχή της θεραπείας (Απαραίτητα χρειάζεται γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού) για να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα ή όχι της προτεινομένης θεραπείας.
• Έλεγχος στο στάδιο τοποθέτησης των ορθοδοντικών μηχανισμών.
• Τελικός έλεγχος, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
Εάν η ορθοδοντική θεραπεία δεν κριθεί ολοκληρωμένη από τους ελεγκτές του Ταμείου, δεν θα πληρώνεται. Αυτό γίνεται για να προστατευθούν τα κοινά συμφέροντα ασφαλισμένων και Ταμείου από τυχόν κακή αντιμετώπιση από τους θεράποντες ιατρούς.
Όσοι γιατροί αποδέχονται το τιμολόγιο του ΤΥΠΕΤ, θα είναι καταχωρημένοι σε κατάλογο προς χρήση των συναδέλφων.
Η ευθύνη όμως για την επιλογή του θεράποντος ιατρού (σε ό,τι αφορά τη παροχή υπηρεσιών) θα είναι στην αποκλειστική ευθύνη των ασφαλισμένων. Όσοι από τους γιατρούς δημιουργούν προβλήματα στους ασφαλισμένους(ζητούν επιπλέον χρήματα, επιβάλλουν θεραπεία χωρίς να χρειάζεται κ.λ.π.) θα διαγράφονται από τον κατάλογο.

Σημ.: Η διάκριση αυτή στο τιμολόγιο επιβάλλεται από το γεγονός ότι στην επαρχία δεν υπάρχουν ορθοδοντικοί που να δέχονται το τιμολόγιο του Ταμείου.

 

Μερική θεραπεία  - Μία γνάθος (Αθήνα & Επαρχία) 499,00 €
Ολική θεραπεία - Δύο γνάθοι (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) 734,00 €
Ολική θεραπεία - Δύο γνάθοι (Υπόλοιπη χώρα)
881,00 €

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 15, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 210-3349300

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011