Ε.Ο.Γ.Μ.Ε

Αναγόρευση του κ. Αργύρη Κούμα σε επίτιμο Μέλος της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.

Στις 15 Νοεμβρίου 2008 στο πλαίσιο της ημερίδας του επικ. Καθηγητή Vittorio Cacciafesta με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναγορεύθηκε ο συνάδελφος Αργύρης Κούμας Επίτιμο μέλος της, τιμή που έχει απονεμηθεί από την ίδρυση της το 1987 σε μόνον τέσσερις Έλληνες συναδέλφους. Ο πρόεδρος κ. Γ. Αγγελόπουλος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας μας να τιμήσει το μέλος της, προλόγισε λιτά τον τιμώμενο και έδωσε το βήμα στην Ομ. Καθ. Μ. Σπυροπούλου για να κάνει την επίσημη παρουσίαση. Κατά την παρουσίαση του τιμωμένου η Ομότιμη Καθηγήτρια Μερόπη Σπυροπούλου ανέφερε μεταξύ των άλλων...

«Είναι ιδιαίτερη και πραγματική χαρά να δίνεται σε κάποιον η ευκαιρία να εκφράσει και δημόσια την ειλικρινή και ξεχωριστή βαθιά εκτίμηση που αισθάνεται για κάποιον συνάδελφό του. Αυτήν την χαρά μου την δίνει σήμερα η Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας, με το να μου ζητήσει να πω λίγα λόγια για τον συνάδελφο κ. Αργύρη Κούμα, με την ευκαιρία της αναγορεύσεώς του σε επίτιμο μέλος της.
Θα αρχίσω, επιλεκτικά, με πολύ λίγα στοιχεία από το Βιογραφικό του Σημείωμα, για να συνεχίσω με όσα δεν αναφέρονται σε ένα Βιογραφικό, αφού είναι τα άυλα και ποιοτικά εκείνα στοιχεία που συγκροτούν τη συνολική προσωπικότητα ενός ανθρώπου.
Ο κ. Κούμας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε, το 1964, από το εκεί Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με την πρώτη σειρά και με αριθμό πτυχίου 2, της νεοσύστατης τότε Οδοντιατρικής Σχολής. Στη συνέχεια, υπηρέτησε τη θητεία του στον Αμερικανικό στρατό, στο Τμήμα Περιοδοντολογίας στο Νοσοκομείο Brook, στον Σαν Αντώνιο του Τέξας.
Ακολουθεί η υποτροφία στην Guggenheim Dental Clinic της Νέας Υόρκης, με αντικείμενο την Παιδοδοντία, για να φτάσει η περίοδος της εξειδίκευσης στην Ορθοδοντική, το 1967-1969, στο περίφημο Πανεπιστήμιο Baylor, του Ντάλλας-Τέξας, από το οποίο αποκτά και τον τίτλο του Master of Science. Συγκαταλέγεται έτσι μεταξύ των ελάχιστων, τότε και πρωτοπόρων στην ειδικότητά μας Ελλήνων οδοντιάτρων, με αντίστοιχο τίτλο. Επιστρέφει, το 1969, στην Ελλάδα και ασχολείται από τότε με την Ορθοδοντική, με εξαιρετική επιστημονική ποιότητα και απόδοση, γίνεται μέλος διαφόρων διεθνών και Ελληνικών Ορθοδοντικών Εταιρειών και χαίρει μιας αξιοθαύμαστης εκτίμησης και αναγνώρισης από πολλούς και ξένους επιφανείς συναδέλφους, την οποία είχα την ευκαιρία, πολλές φορές να διαπιστώσω σε διάφορα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια. Επίσης, έχει συμβάλει ουσιαστικά και αποφασιστικά στην αναγνώριση της Ορθοδοντικής ειδικότητας στην πατρίδα μας και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας που επάξια του απονέμει την ιδιαίτερη αυτή τιμή».


Μετά την αντιφώνηση του τιμωμένου, όπου ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του, αν και όπως ανάφερε ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε λόγω εντοπιότητας στην Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, με εμφανή την συγκίνηση που τον διακατείχε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. παρέδωσε αναμνηστική πλάκα της αναγνώρισης ως Επίτιμο μέλος.