Αρχική arrow 2008 arrow 19 Ιανουαρίου 2008: Σεμινάριο Σεμινάριο Δρ. Jay Bowman

19 Ιανουαρίου 2008: Σεμινάριο Σεμινάριο Δρ. Jay Bowman

Έχει γραφτεί από ΕΟΓΜΕ
Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2010

Σεμινάριο
με προσκεκλημένo ομιλητή
τον
Καθ.
Jay Bowman
Σεμινάριο
με προσκεκλημένo ομιλητή
τον
Καθ.
Jay Bowman

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Δρ. Jay Bowman, Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Jay Bowman, Κλινικός Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis των Η.Π.Α.
ΘΕΜΑ: Απόψεις και αντιθέσεις στη σύγχρονη ορθοδοντική
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα
ΕΓΓΡΑΦΗ:

Μέλος ΕΟΓΜΕ & MOIP (Μεσογειακές Ορθοδοντικές Εταιρείες), Φοιτητές Μη μέλος
Ελεύθερη Είσοδος Είσοδος 60 €

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο αν. καθηγητής Jay Bowman αποφοίτησε απ' την Οδοντιατρική το 1983 από το Πανεπιστήμιο του Southern Illinois και στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis. Είναι διπλωματούχος του American Board of Orthodontists και έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε έγκριτα περιοδικά (Angle Orthodontist, JCO, AJODO, JADA κ.α.). Έχει διατελέσει μέλος στη συντακτική επιτροπή διαφόρων περιοδικών και παράλληλα έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 4 κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία της Ορθοδοντικής.
Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο «Edward H. Angle» το 2001 για την καλύτερη ερευνητική εργασία και είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών (όπως της Angle Society of Orthodontists). Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής
Ορθοδοντικής στο Southern Illinois University ενώ είναι Κλινικός Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis των Η.Π.Α. Παράλληλα, είναι συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Michigan όπου ανέπτυξε και συνεχίζει να διδάσκει το σεμινάριο της
τεχνικής ευθέως σύρματος.
Ο Jay Bowman έχει συνεισφέρει στη βελτίωση και τροποποίηση του μηχανήματος Distal JetTM, εφηύρε πολλούς άλλους μηχανισμούς (Bumper JumperTM, άγκιστρα ButterflyTM, Monkey Hook και LoopTM, KilroyTM, Molar JackTM, τα ελατήρια +TM U-Turn,TM Power ArmTM v-slot, καθώς και τα Quick Fix και Side Swipe για την διόρθωση πρόσθιων σταυροειδών συγκλείσεων), ενώ εισήγαγε καινοτομίες για τον κλινικό ορθοδοντικό όπως: το Duralight Retention Film τα συρμάτινα Παρειοκάτοχα, τον απομονωτήρα δευτέρων γομφίων, τα Aligner Chewies για την χρήση Invisalign, τα Retainer Retrievers και το Bowman
Consolidator (Inman Aligner).
Έχει αναλάβει το ορθοδοντικό ιατρείο 3 ορθοδοντικών από το 1985 και διατηρεί μέχρι σήμερα ιατρείο στο Kalamazoo/Portage του Michigan. Έχει παρουσιάσει 115 σεμινάρια σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο πάνω στα θέματα του κλινικού του ενδιαφέροντος προσπαθώντας να καταρρίψει τους μύθους που δεν βασίζονται στην επιστημονική τεκμηρίωση.

Περίληψη Προγράμματος
Στο πρώτο μέρος ο Dr. J. Bowman θα αναλύσει τις θέσεις του για το κατά πόσο είναι οι 2 φάσεις ορθοδοντικής θεραπείας απαραίτητες, και στη συνέχεια θα αναφέρει την επίδραση που έχουν οι θεραπείες με ή χωρίς εξαγωγές στην αισθητική του προσώπου, όπως αυτό προκύπτει από την επιστημονική έρευνα.
Στο δεύτερο μέρος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει κλινικά θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πρακτικών προβλημάτων και να καταθέσει τη δική του πρόταση αντιμετώπισης.
Η θεραπεία ΙΙ τάξης που συνδυάζει την άπω μετακίνηση των γομφίων με ακίνητα λειτουργικά μηχανήματα έχει βελτιωμένη αποτελεσματικότητα. Με έμφαση στην έγκαιρη ολοκλήρωση της θεραπείας οι συντηρητικές του θεραπείες για την διαχείριση χώρων και ο περιορισμός των θεραπειών δύο φάσεων εξασφαλίζουν "λογικό" περιορισμό σε "εξαγωγές" χωρίς παραχωρήσεις σε σταθερότητα, άνεση και αισθητική.
Στη συνέχεια θα παρουσιάσει το μηχανισμό Distal Jet και τις τροποποιήσεις του. Θα παραθέσει ακόμα τεχνικές για την αποφυγή των ανεπιθύμητων δυσχρωμιών της αδαμαντίνης, ενώ τέλος θα δείξει την εφαρμογή των μηχανισμών δικής του επινόησης «Monkey hooks» και «Kilroy springs» για την καθοδήγηση των εγκλείστων κυνοδόντων.

Πανοραμική άποψη αίθουσας σεμιναρίου
Πανοραμική άποψη αίθουσας σεμιναρίου

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008
08.30-10.30 Θεραπεία σε μία ή δύο φάσεις; Είναι οι δύο φάσεις πραγματικά απαραίτητες;
10.30-11.00 Διάλειμμα για καφέ
11.00-13.00 Αισθητικές παράμετροι σε θεραπείες με ή χωρίς εξαγωγές
13.00-14.00 Μεσημεριανό διάλειμμα
14.00-16.00 Θέματα κλινικού ενδιαφέροντος:
α. Συνδυασμένη θεραπεία ΙΙης τάξης
β. Distal Jet και τροποποιήσεις του
γ. Στρατηγικές για αποφυγή αποχρωματισμού της αδαμαντίνης
δ. Καθοδήγηση ανατολής έγκλειστων κυνοδόντων και δεύτερων γομφίων

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2010
sectionimg

ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2017 1986

Σύνδεση Χρήστη