Αρχική arrow 2005 arrow 19 Νοεμβρίου 2005, Σεμινάριο Καθ. Joseph Ghafari

19 Νοεμβρίου 2005, Σεμινάριο Καθ. Joseph Ghafari

Έχει γραφτεί από ΕΟΓΜΕ
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Καθ. Joseph Ghafari, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Joseph Ghafari, Kαθηγητής και Διευθυντής του ορθοδοντικού τμήματος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, Λίβανο
ΘΕΜΑΤΑ:
1. «Το εύκαιρο στην ορθοδοντική θεραπεία. Ο ρόλος των παραμέτρων της αύξησης και της οδοντικής σύγκλεισης»
2. «Ορθοδοντική-Ορθοπεδική θεραπευτική αντιμετώπιση του άνω γναθιαίου συμπλέγματος. Δυνατότητες και περιορισμοί»
3. «Ορθοδοντική-Ορθοπεδική θεραπευτική αντιμετώπιση σκελετικών ορθοδοντικών προβλημάτων. Δυνατότητες και περιορισμοί της συντηρητικής ορθοδοντικής θεραπείας και του συνδυασμού της με εφαρμογή ορθογναθικής χειρουργικής»
4. «Εμβιομηχανική ολισθήσεως κατά την Ορθοδοντική θεραπεία»
5. «Η αισθητική του προσώπου από διαφορετικές προσεγγίσεις»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα
ΕΙΣΟΔΟΣ:

Μέλη, Υποψήφια Μέλη & Φοιτητές Ελεύθερη είσοδος
Μη μέλη 60 €

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Καθ Ghafari σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph της Βηρυτού του Λιβάνου και στο Πανεπιστήμιο of Pennsylvania και Ορθοδοντική στο Harvard School of Dental Medicine/Forsyth Dental Center. Αναρριχήθηκε μέχρι τον βαθμό του Καθηγητή στο University of Pennsylvania. Σήμερα είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Ορθοδοντικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και στο Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και συνεργαζόμενος Καθηγητής της Ορθοδοντικής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει σε μία σειρά ερευνητικών μελετών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η καθοδήγηση μίας προοπτικής κλινικής μελέτης με την υποστήριξη του National Institute of Dental and Craniofacial Research, όπου συγκρίνονται οι εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για την πρώιμη αντιμετώπιση ορθοδοντικών ανωμαλιών ΙΙας Τάξεως 1ης κατηγορίας. Ο Καθ Ghafari είναι Diplomate στο American Board of Orthodontics.Έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Σύλλογο Craniofacial Biology Group of the International Association for Dental Research, στην Greater Philadelphia Society of Orthodontists, και στην Harvard Society for the Advancement of Orthodontics. Είναι εκδότης του "Advances in Orthodontics" και σύμβουλος της στήλης Short Communications του American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών άρθρων σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Περίληψη Προγράμματος
1. Θα συζητηθούν οι βασικές αρχές, οι ενδείξεις και αντενδείξεις της ορθοδοντικής θεραπείας σε δύο φάσεις με βάση δεδομένα που επιστημονικά τεκμηριώνονται. Ακόμη, θα παρουσιασθούν χαρακτηριστικά κλινικά παραδείγματα όπου θα αξιολογηθεί ο ρόλος της αύξησης και ανάπτυξης του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος στην επιλογή του κατάλληλου χρόνου για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας.
2. Θα αξιολογηθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα των ορθοδοντικών-ορθοπαιδικών μεθόδων που στοχεύουν στον τρισδιάστατο έλεγχο της αύξησης και της ανάπτυξης του ρινο-γναθιαίου συμπλέγματος σε ασθενείς με ή χωρίς υπολειπόμενο αυξητικό δυναμικό σε αντιπαραβολή με περιπτώσεις συνδυασμένης εφαρμογής ορθοδοντικής θεραπείας και γναθοπροσωπικής χειρουργικής.
3. Θα συζητηθούν οι ενδείξεις και αντενδείξεις, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί της συντηρητικής πρώιμης ορθοδοντικής-ορθοπεδικής των γνάθων, σε σχέση με τη χειρουργική προσέγγιση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση ορθοδοντικών προβλημάτων σκελετικής φύσεως.
4. Θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν χαρακτηριστικές κλινικές περιπτώσεις εφαρμογής εμβιομηχανικής μεθόδου ολισθήσεως σε ορθοδοντικά άγκιστρα 0.022" x 0.028" με σκοπό την εξεύρεση χώρου σε συνωστισμένα οδοντικά τόξα. Ακόμη, θα παρουσιασθούν τεχνικές που έχουν σχεδιασθεί και εφαρμοσθεί από τον Dr Ghafari για την αντιμετώπιση ασύμμετρων συγκλεισιακών προβλημάτων, για την ενίσχυση της στήριξης κατά την άπω μετακίνηση κυνοδόντων και τέλος, για τη συγκράτηση με κινητούς ορθοδοντικού μηχανισμούς.
5. Στην παρουσίαση αυτή θα συζητηθούν τα υπάρχοντα δεδομένα από την επιστημονική έρευνα, που αφορούν στην αισθητική του προσώπου με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή του πώγωνα και των χειλέων και στις σχέσεις χειλέων και δοντιών κατά το χαμόγελο. Ακόμη, θα συζητηθούν οι άλλες διαστάσεις της αισθητικής του προσώπου, που περιλαμβάνουν την άποψη της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας του ωραίου. Στα πλαίσια αυτά θα περιγραφούν οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των εφαρμογών της Γναθοχειρουργικής για τη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
08:30 - 09:00 Εγγραφές
09:00 - 10:30 Το εύκαιρον στην ορθοδοντική θεραπεία: Ο ρόλος των παραμέτρων της αύξησης και της οδοντικής σύγκλεισης.
10:30 - 11:00 Ορθοδοντική- Ορθοπεδική θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων του μέσου τριτημορίου του προσώπου. Δυνατότητες και περιορισμοί.
11:00 - 11:30 Διάλειμμα καφέ
11:30 - 12:15 Ορθοδοντική-Ορθοπεδική θεραπευτική αντιμετώπιση σκελετικών ορθοδοντικών προβλημάτων. Δυνατότητες και περιορισμοί της συντηρητικής ορθοδοντικής θεραπείας και του συνδυασμού της με γναθοχειρουργική.
12:15 - 13:45 Εμβιομηχανική ολισθήσεως κατά την Ορθοδοντική θεραπεία
13:45 - 14:15 Ελαφρύ γεύμα
14:15 - 15:30 Η αισθητική του προσώπου από διαφορετικές προσεγγίσεις.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 11 Μάιος 2010
sectionimg

ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2020 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2017 1986

Σύνδεση Χρήστη