Η εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής
Μελέτης & Έρευνας ιδρύθηκε το 1985.
Από ιδρύσεως η εταιρεία αποτελείται αποκλειστικά
από ειδικούς Ορθοδοντικούς.

Για αιτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες:
Μπουμπουλίνας 3, Αθήνα 106 82, Τηλ.: 210-8227576,
Fax: 210-8253176, E-mail: info@eogme.gr

Ημερίδα 18 Μαρτίου 2017

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Rita Bauer Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Rita Bauer
ΘΕΜΑ: «Τα μικρά μυστικά της οδοντιατρικής φωτογραφίας»
ΕΓΓΡΑΦΗ: Γενική είσοδος θεωρητικού σεμιναρίου: 10€
Πρακτικό σεμινάριο: 100€ (περιλαμβάνεται η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους & ελαφρύ γεύμα)
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos


Βιογραφικό Σημείωμα Rita Bauer

H Rita Bauer έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ως ειδική στην κλινική φωτογραφία της Ορθοδοντικής ειδικότητος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων της ενασχόλησής της στο Πανεπιστήμιο του Toronto έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες του οδοντιατρικού χώρου και δίνει διαλέξεις & σεμινάρια διεθνώς. Στο παρόν μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στις παρουσιάσεις «οδοντιατρικής φωτογραφίας» και στην εκπαίδευση πάνω στην οδοντιατρική φωτογραφία μέσω των Bauer σεμιναρίων.
Έχει λάβει τιμητικό βραβείο σαν fellow του Διεθνούς Κολλεγίου των Οδοντιάτρων, έχει τιμηθεί από την Οδοντιατρική Εταιρεία Omikron Kappa Upsilon, έχει λάβει βραβείο διάκρισης από την Οδοντιατρική Σχολη του Πανεπιστήμιου Toronto και το adeundum fellowship του Royal College of Dental Surgeons της Ιρλανδίας για τη συνεισφορά της στην Οδοντιατρική κοινότητα.
Ο ενθουσιασμός για το αντικείμενο αυτό παρασύρει στις διαλέξεις της και μετατρέπει τους αρχάριους φωτογράφους σε ενθουσιώδεις και ικανούς κλινικά χρήστες της φωτογραφίας και δίνει σε έμπειρους φωτογράφους πολλές ιδέες για να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή τους πράξη.


Περίληψη σεμιναρίου

 

Φωτογραφική μηχανή, φώτα, δράση! Φωτογραφία για ασθενείς Made Easy
Η σημασία της ποιότητας της ενδοστοματικής και της φωτογραφίας προσώπου για την τεκμηρίωση των ασθενών σε ένα ορθοδοντικό ιατρείο δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Οι κλινικά σωστές εικόνες είναι ζωτικής σημασίας για τα αρχεία του ασθενή σας και το σχεδιασμό της θεραπείας.
Μια εικόνα λέει περισσότερα από χίλιες λέξεις κατά την επικοινωνία με τον ασθενή σας. Εξηγώντας τις επιλογές θεραπείας για τον ασθενή σας με φωτογραφίες, θα βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει την περίπτωσή του και θα αυξήσει την αποδοχή του σχεδίου θεραπείας.
Μάθετε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη φωτογραφία για ασθενείς στο ιατρείο σας με το σύστημα κάμερας Single Lens Reflex ή ακόμα και κάποιες κάμερες που φωτογραφίζουν από συγκεκριμένο σημείο και που μπορούν να προγραμματιστούν για την Οδοντιατρική.
Μάθετε τις ειδικές κατευθυντήριες γραμμές για τυποποιημένες φωτογραφίες ασθενών και πως να λαμβάνετε σε σταθερή βάση κλινικά σωστές εικόνες.
Μάθετε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη φωτογραφία για ασθενείς στο ιατρείο σας με το σύστημα κάμερας με φωτογραφικό φακό Μακρο ή ακόμα και κάποιες απλές-μικρές αυτοματοποιημένες κάμερες με ενσωματωμένο φακό που μπορούν να προγραμματιστούν για την Οδοντιατρική. Στη συνέχεια, αναδείξτε το σπουδαίο έργο σας αποτελεσματικά, με τη δημιουργία άλμπουμ για τους ασθενείς σας και χρησιμοποιήστε τις «πριν και μετά» φωτογραφίες ως εσωτερικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Τί θα μάθετε:
• Εστίαση και εκτέλεση ή SLR - Ποια φωτογραφική μηχανή, φακός και φλας είναι η τέλεια λύση για την κλινική φωτογράφηση σας.
• Κάμερα και ρυθμίσεις λήψης, παίρνει την απολύτως εκτεθειμένη εικόνα κάθε φορά που πατάτε το κουμπί του κλείστρου.
• Αξεσουάρ που κάνουν τη φωτογραφία του ασθενή εύκολη και βελτιώνουν τη ροή εργασίας με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τον ασθενή.
• Πως να τοποθετείτε τους ασθενείς για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες του προσώπου.
• Τεχνικές για κλινικά σωστές ενδοστοματικές φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας καθρέφτες και παρειοκάτοχα.
• Συμβουλές για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού άλμπουμ με τις φωτογραφίες του ασθενή σας.

 

 

 

 

Αναθεωρημένες οδηγίες ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων

Αφαίρεση ακτινολογικού εξοπλισμού από το ορθοδοντικό ιατρείο

Με την Υπουργική Απόφαση οικ. 72218 (ΦΕΚ 2302/27.8.2014) αφαιρείται από τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό Οδοντιατρείου το ακτινογραφικό μηχάνημα (που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Β΄) τροποποιώντας το Π.Δ. 84/2001. Κατ' επέκταση μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, τα Οδοντιατρεία εν γένει μπορεί να επιλέγουν να μην διαθέτουν ακτινολογικό εξοπλισμό και η έκδοση άδειας λειτουργίας φορέα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που εκδίδεται από τον οικείο Οδοντιατρικό Σύλλογο θα δίνεται με υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν είναι εγκατεστημένος ο αντίστοιχος ακτινολογικός εξοπλισμός. Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα Υπουργική Απόφαση τροποποίηση για τις ελάχιστες μετρικές διαστάσεις του κλινικού χώρου, ώστε να ορίζεται σαφώς σε περιπτώσεις ύπαρξης άνω της μιας οδοντιατρικής έδρας ποιες είναι οι ελάχιστες απαραίτητες διαστάσεις προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του Οδοντιατρείου.

Επισυν.: ΦΕΚ 2302/27.8.2014

 

Για όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στο Τ.Σ.Α.Υ.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρηστικές πληροφορίες για το Τ.Σ.Α.Υ.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπόμνημα επί των μειώσεων της σύνταξης μονοσυνταξιούχου του Τ.Σ.Α.Υ.

Βεβαίωση λειτουργίας ιατρείου - Οδοντιατρείου

Ενιαίος κανονισμός περίθαλψης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

3ος Ενιαίος Κανονισμός Περίθαλψης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
χωρίς και πάλι την Ορθοδοντική

Οδηγός οδοντικού τραύματος

Η Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. χορηγός του προγράμματος: Οδοντικό τραύμα του καθ. J.O. Andreasen

Νέα - Ανακοινώσεις

Σύνδεση Χρήστη